Tag Archives: Albanian

ÇAMET DHE FASHIZMI – nga Sali Bollati

  Çamëria! Sa vrer është derdhur për gati 50 vjet mbi banorët e saj autoktonë! Sa viktima, sa krime, sa masakra ka përjetuar popullsia e asaj treve! Dhe sikur të mos mjaftonte gjenocidi i skajshëm grek, sa shpifje të paskrupullta u thurën në adresë të atij populli që kaloi nëpër kalvarin e vuajtjeve të papërfytyrueshme […]

3 Comments Continue Reading →

Paralajmërimi i shpërfillur mund te shpetonte jetet ….

Fill pas masakrës që kryen bandat e Napolon Zervës kundër myslimanëve shqiptarë në Paramithi më 27 qershor 1944, paniku pushtoi gjithë banorët e Çamërisë. Sipas dokumenteve arkivore, Dhimitrulla, nje grua fisnike, e dërguar nga paria e Finiqit, shkon në Filat dhe lajmëron bashkatdhetarët çamë: “Të dashur vëllezër myslimanë! Jam e dërguar nga paria e Finiqit. […]

Comments Off on Paralajmërimi i shpërfillur mund te shpetonte jetet …. Continue Reading →

ARVANITASIT- KRIJUESIT E SHTETIT TË RI GREK

Popullsia shqiptare, që jeton sot në shtetin e ri grek, ndahet në dy grupe, ata që quhen arvanitas, dhe ata që quhen shqipëtar, që grekët i quajnë allvani dhe kanë ardhur në Greqi pas pushtimit osmano-turk. Të paktë janë njerëzit, të cilët dinë historinë e vërtetë të arvanitëve dhe zonat në Greqi, që banohet nga […]

Comments Off on ARVANITASIT- KRIJUESIT E SHTETIT TË RI GREK Continue Reading →

Historia e Epirit

Epiri Ilirët – Fiset Taulantët Arbët Adrianët Enkelejtë Dasaretët Dardanët Dalmatët Dorsejtë Penestët Molosët Kaonët Thesprorët Arbëreshët Pirustët Parathinët Japodët Paionët Eordejtë Japigët Labeatët Mesapët Atintanët Albanët Shqiptarët Shikoni edhe : Shteti i Epirit Epiri është toka klasike dhe vatra e një populli tepër të lashtë. Që në muzgun e kohërave, në gadishullin ballkanik endeshin […]

Comments Off on Historia e Epirit Continue Reading →

Masakra e Çameve dhe fashizmi

Çamëria! Sa vrer është derdhur për gati 50 vjet mbi banorët e saj autoktonë! Sa viktima, sa krime, sa masakra ka përjetuar popullsia e asaj treve! Dhe sikur të mos mjaftonte gjenocidi i skajshëm grek, sa shpifje të paskrupullta u thurën në adresë të atij populli që kaloi nëpër kalvarin e vuajtjeve të papërfytyrueshme gjatë […]

Comments Off on Masakra e Çameve dhe fashizmi Continue Reading →

Epiri, Pellazgët, Etruskët dhe Shqiptarët

  Duke u marrë gjatë vjetëve të fundit me problemin e prejardhjes së gjuhës shqipe dhe të popullit shqiptar, me ka qélluar shpesh të ballafaqohem me teza të ndryshmejo vetëm për origjinèn e kësaj gjuhe dhe të këtij populli të Jashtë, poredhe pér vendbanimin e tij të hershëm ne Gadishullin Ballkanik.   Duke u marrë […]

Comments Off on Epiri, Pellazgët, Etruskët dhe Shqiptarët Continue Reading →

Woodhouse, Zerva dhe Çamët (Woodhouse, Zervas and the Chams)

Titulli: Woodhouse, Zerva dhe Çamët (Woodhouse, Zervas and the Chams) Libër dygjuhësh shqip dhe anglisht (Bilingual book, Albanian and English) Autori: Shqipëroi: Xhevdet Shehu Shtëpia botuese: Onufri, 2010 F. 64 Pesha: 0.14 kg ISBN: 978-99956-87-04-5 Mbi librin Historia e ngjarjeve në Epir dhe në Çamëri gjatë Luftës së Dytë Botërore në periudhën e Luftës Civile […]

Comments Off on Woodhouse, Zerva dhe Çamët (Woodhouse, Zervas and the Chams) Continue Reading →