Archive | Libra RSS feed for this section

Diplomacia e vetëmohimit – Shkrimtari Shefki Hysa

Shkrimtari Shefki Hysa, një nga kërkuesit më të pasionuar të psikologjisë dhe shpirtit çam, në vazhdën e Bilal Xhaferrit dhe apostujve të tjerë të letrave shqipe, në atë cep të harruar të Iliriadës, ku perëndesha Dodona foli së pari shqip, jo një herë në shkrimet dhe librat e tij, i është drejtuar vetëdijes kolektive të […]

Comments Off on Diplomacia e vetëmohimit – Shkrimtari Shefki Hysa Continue Reading →

Masakra në Çamëri

  Kastriot Dervishi – Masakra në Çamëri Ka dalë në qarkullim libri “Masakra në Çamëri”, i autorit Kastriot Dervishi, botim i shtëpisë botuese “55“. Ky libër sjell dëshmi të të mbijetuarve dhe dokumente arkivore mbi masakrën çame në vitet 1944 -1945. Duke shfrytëzuar arkivat e Ministrisë së Brendshme, të Ministrisë së Punëve të Jashtme dhe […]

Comments Off on Masakra në Çamëri Continue Reading →

Epiri, Pellazgët, Etruskët dhe Shqiptarët

  Duke u marrë gjatë vjetëve të fundit me problemin e prejardhjes së gjuhës shqipe dhe të popullit shqiptar, me ka qélluar shpesh të ballafaqohem me teza të ndryshmejo vetëm për origjinèn e kësaj gjuhe dhe të këtij populli të Jashtë, poredhe pér vendbanimin e tij të hershëm ne Gadishullin Ballkanik.   Duke u marrë […]

Comments Off on Epiri, Pellazgët, Etruskët dhe Shqiptarët Continue Reading →

Lindja e çështjes çame 1820-1943

  Titulli: Lindja e çështjes çame 1820-1943 Origjinali: Lindja e çështjes çame 1820-1943 Histori (libër me kopertinë të trashë) Autori: Blerina Namik Sadiku Shtëpia botuese: Naimi Viti: 2011 fq. 296 Pesha: 0.48 kg ISBN:978-9928-109-01-9   “Ky libër na tregon se historia e dramës çame nuk mund të rishkruhet duke u mbështetur gjithnjë në ato burime […]

Comments Off on Lindja e çështjes çame 1820-1943 Continue Reading →

Woodhouse, Zerva dhe Çamët (Woodhouse, Zervas and the Chams)

Titulli: Woodhouse, Zerva dhe Çamët (Woodhouse, Zervas and the Chams) Libër dygjuhësh shqip dhe anglisht (Bilingual book, Albanian and English) Autori: Shqipëroi: Xhevdet Shehu Shtëpia botuese: Onufri, 2010 F. 64 Pesha: 0.14 kg ISBN: 978-99956-87-04-5 Mbi librin Historia e ngjarjeve në Epir dhe në Çamëri gjatë Luftës së Dytë Botërore në periudhën e Luftës Civile […]

Comments Off on Woodhouse, Zerva dhe Çamët (Woodhouse, Zervas and the Chams) Continue Reading →

Të drejtat e Shqipërisë Etnike

Titulli Të drejtat e Shqipërisë Etnike Leka grup autorësh të panjohur Botimi i parë Shtypshkronja “Zoja e papërlyeme” Shkodër 1944 Botimi i dytë Albin, 2001 f. 384 Pesha: 0.43 Kg.

Comments Off on Të drejtat e Shqipërisë Etnike Continue Reading →

Bajroni në Shqipëri dhe takimet me Ali Pashë Tepelenën (Vjeshtë 1809)

  Titulli: Bajroni në Shqipëri dhe takimet me Ali Pashë Tepelenën (Vjeshtë 1809) Autori: Shtëpia botuese: Dudaj, 2009 f. 80 Me ilustrime me ngjyra Pesha: 0.14 kg ISBN: 978-99943-0-124-9 Mbi librin Poema romantike “Shtegtimet e Çajlld Ha-roldit” së bashku me njoftimet që përmbajnë letrat e Lordit drejtuar nënës së vet dhe shënimet në formë ditari […]

Comments Off on Bajroni në Shqipëri dhe takimet me Ali Pashë Tepelenën (Vjeshtë 1809) Continue Reading →

Arvanitët dhe prejardhja e grekëve

Titulli: Arvanitët dhe prejardhja e grekëve Vështrim Historik – Folklorik – Politik – Gjuhësor Autori: Aristidh P. Kola Përktheu nga origjinali: Aldior Agora, Leonard Agora Shtëpia botuese:  Toena Viti: 2008 f. 512 Pesha: 0.80 Kg. Mbi librin Libri hedh një vështrim historik, folklorik, politik dhe gjuhësor mbi lidhjet e mundshme midis arvanitasve me helenët e […]

Comments Off on Arvanitët dhe prejardhja e grekëve Continue Reading →

C’po bëhet me çështjen çame?

Titulli C’po bëhet me çështjen çame? Autori Miranda Vickers E përktheu nga origjinali Shtëpia botuese Bota Shqiptare, 2008 f. 112 Pesha: 0.12 kg.   Mbi Librin Cështja çame ka tri aspekte kryesore: së pari, është njohja e problemit nga qeveria greke; së dyti, është çështja e pronave dhe, së fundi është problemi i nënshtetësisë. Kur […]

Comments Off on C’po bëhet me çështjen çame? Continue Reading →

Lufta e Fundit, Pronat e shqiptarëve në Greqi

  Titulli i librit: Autori: Mentor Nazarko Shtëpia Botuese: Universiteti Europian i Tiranës, 2007 Numri i faqeve: 236 Mbi Librin Lufta e Fundit është një analizë e gjithanëshme e problemit të pronave të shqiptarëve në Greqi, rezultat i një pune kërkimore shumëvjeçare të autorit. Libri përmban dokumente të reja, përfshirë: ligjet e luftës që shpronësuan […]

Comments Off on Lufta e Fundit, Pronat e shqiptarëve në Greqi Continue Reading →