About the Post

Author Information

Dervish Sulo – Tregon per masakren ne Çamëri

I nënshkruari Dervish Sulo nga i Çamërisë deklaroj sa vijon mbi masakrat, që bandat zerviste kryen kundër popullsisë çame në katundin tim . Në shtatorin e 1944 çetat zerviste të komanduara nga kolonel Kranja, etj., rrethuan nga të gjitha anët Spatarin. Të premten pas dreke në orën 11:00 allaturka zervistët hynë në katund. Në mëngjesin e ditës tjetër grumbulluan të gjithë tej e fshatit, nga ana tjetër ushtarët filluan të e të çnderojnë gratë, vajzat e plakat. P.C 50 vjeçe mbasi e çnderuan dhe i morën paratë, i prenë flokët, veshët, e vranë në bahçen e saj, tek guri i Muçes. Në shtëpinë time qe familja e Sako Banushit nga . Mbasi çnderuan gratë, i me thikë dhe në fund i vranë. Burrat që i kishin mbledhur në xhami, i shpunë në shtëpinë e Kocanit në Filat, ku i vranë në një gropë në fushën e Filatit…

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Dervish Sulo – Tregon per masakren ne Çamëri”

  1. Elis Kollobani #

    Vertet per te ardhur keq !! Greket as kan kerkuar falje dhe na akuzojn se shpifim per ket genocid turp per nje shtet qe eshte pjese e Bashkimit Europian

    November 9, 2011 at 10:35 pm