Tag Archives: Gadishullin

Janine – nga Sami Frasheri

Është një qytet, qendër e vilajetit me te njëjtin emër. Ndodhet ne jug te vilajetit te Shkodrës 700 km ne jugperendim te Stambollit e 210 km ne jugperendim te Selanikut, ne bregun perendimor te liqenit me te njëjtin emër. Ka 35. 000 banorë, 30 xhami, 6 kisha, 2 sinagoge, 3 teqe, disa medrese, një biblioteke, […]

Comments Off on Janine – nga Sami Frasheri Continue Reading →

Tragjedia e Çamerise

  Kur krimi ishte kryer dhe Çamëria e përgjakur dukej ezhbërë, një Komision Ndërkombëtar Hetimor, sapo shkelitokën çame, pa dhe ndjeu gjëmën e madhe. Sipas dëshmive tëbotuara të një prej anëtarëve të Komisionit Hetimor, pranëFilatit, (me siguri në Vanër), grekët i çuan për të parë“varret e të masakruarve nga çamët”. E ndërsa shihninvarret dhe pak […]

Comments Off on Tragjedia e Çamerise Continue Reading →

Historia e Epirit

Epiri Ilirët – Fiset Taulantët Arbët Adrianët Enkelejtë Dasaretët Dardanët Dalmatët Dorsejtë Penestët Molosët Kaonët Thesprorët Arbëreshët Pirustët Parathinët Japodët Paionët Eordejtë Japigët Labeatët Mesapët Atintanët Albanët Shqiptarët Shikoni edhe : Shteti i Epirit Epiri është toka klasike dhe vatra e një populli tepër të lashtë. Që në muzgun e kohërave, në gadishullin ballkanik endeshin […]

Comments Off on Historia e Epirit Continue Reading →

Epiri, Pellazgët, Etruskët dhe Shqiptarët

  Duke u marrë gjatë vjetëve të fundit me problemin e prejardhjes së gjuhës shqipe dhe të popullit shqiptar, me ka qélluar shpesh të ballafaqohem me teza të ndryshmejo vetëm për origjinèn e kësaj gjuhe dhe të këtij populli të Jashtë, poredhe pér vendbanimin e tij të hershëm ne Gadishullin Ballkanik.   Duke u marrë […]

Comments Off on Epiri, Pellazgët, Etruskët dhe Shqiptarët Continue Reading →