Tag Archives: Thyami

Historia e Epirit

Epiri Ilirët – Fiset Taulantët Arbët Adrianët Enkelejtë Dasaretët Dardanët Dalmatët Dorsejtë Penestët Molosët Kaonët Thesprorët Arbëreshët Pirustët Parathinët Japodët Paionët Eordejtë Japigët Labeatët Mesapët Atintanët Albanët Shqiptarët Shikoni edhe : Shteti i Epirit Epiri është toka klasike dhe vatra e një populli tepër të lashtë. Që në muzgun e kohërave, në gadishullin ballkanik endeshin […]

Comments Off on Historia e Epirit Continue Reading →

ÇAMËRIA-Një plagë që ende kullon gjak

  Shtrihet në pjesën më jugore të trevave të banuar nga shqiptarët.Shtrihet përgjatë bregdetit Jon dhe zgjerohet në lindje deri në vargun e maleve që e ndajnë prej pellgut të Janinës.Në veri ka si kufi lumin Pavel kurse në jug gjirin e Prevezës.Rripi i saj verior me qendër Konispolin bën pjesë ne kuadër të shtetit […]

Comments Off on ÇAMËRIA-Një plagë që ende kullon gjak Continue Reading →

Arkivat dhe Bibliotekat e botës flasin Çamërisht

Arkivat dhe Bibliotekat e botës flasin Çamërisht     Sigurisht një arkeologu i nevojitet të gërmojë nëntokën për të zbuluar fakte në tezat e tij, ose për të eksploruar qytetërime dhe civilizime që i kanë rezistuar fenomenit kohe. Por gjuetarëve të diamanteve do i duhej të futeshin në barkun e tokës për të gjetur gurin […]

Comments Off on Arkivat dhe Bibliotekat e botës flasin Çamërisht Continue Reading →