Archive | Parga RSS feed for this section

Parga – nga Sami Frasheri

Është një qyteze, qendër nahijeje ne kazane e Margellicit te sanxhakut te Prevezes te vilajetit te Janines, ne pjesen jugorete bregdetit shqiptar. Ndodhet 45 km ne veriperendim te Prevezes dhe 55 km ne jugperendim te Janines.Ka 5000 banorë,një xhami, një keshtjelle te vjetër te ndertuar mbi një shkemb te futur ne det;përreth ka kopshte me […]

Comments Off on Parga – nga Sami Frasheri Continue Reading →