Archive | Gjuha e Dialekti Çam RSS feed for this section

GJUHA SHQIPE NËPËR SHEKUJ

  Elementi kryesor i cili dallon arvanitasit nga popujt e tjerë që përbëjnë shtetin e sotëm grek, është gjuha shqipe, që ata flasim brenda në rrethin familjar. Deri në shekujt e mëparshëm gjuha shqipe nuk shkruhej nga masa e gjerë e popullit të saj, nuk përbënte gjuhën e shkollimit, këtë gjuhë e flisnin njerëzit e […]

Comments Off on GJUHA SHQIPE NËPËR SHEKUJ Continue Reading →

PARAMITHIOTET DHE GJUHA E TYRE!

  Ne memorandumin e delegateve shqipetare te Lidhjes Shqipetare te Janines drejtuar Salsberit me 12.05.1879,butuar ne(Blue Book,Grecce, Nr.1, 1878,dok.225) ku protestohej per vendimet e padrejta te kongresit te Berlinit te vitit 1878,qe i shkeputi padrejtesisht Shqiperise etnike mjaft toka citojme:”Greqia u zgjerua per afro 9275 km2 toke shqipetare.Popullsi a e Epirit ne 1879 perbehej prej 650.000banoresh […]

Comments Off on PARAMITHIOTET DHE GJUHA E TYRE! Continue Reading →