About the Post

Author Information

ÇAMERIA DHE PALESTINA (STUDIM KOMPARATIV)

                                       
                                     
 
SHKRUAN ABEDIN RAKIPI
 
 
« Ne nuk jemi atdhe pa popuj qe te pranojme popuj pa atdhe. » (Abdulaziz Mustafa)
 
« Oh femijeria ime e mjere qe me vuatje kalon Bajram pas Bajrami, cicerrima e bilbilit eshte zevendesuar
me zhurmen shurdhuese te tankeve dhe aeroplaneve  kriminele dhe thikave te mprehta . Eh sa
shtepi tona i kane rrenuar, sa endrra femijesh kane shkaterruar, sa gjak femijesh te pafajshem kane
derdhur? Ku eshte ushtria muslimane te na mbroje nga bishat e egra ? Kemi harruar ditet e gezimit se ditet
e pikellimit zgjasin me vite. Lindin femije e vdesin shehide(martire) te rinj, lindin femije e vdesin
shehide te rinj. »
(Femija çam dhe binjaku i tij palestinez)
 
 
Masakrat masive te ketyre diteve ne Palestine, ndaj burrave, grave, pleqve, femijeve etj, per çdo çam qe
e ndien akoma dhimbjen e Çamerise, te bejne te rikujtosh menjehere ate masaker masive dhe te pergjakshme
qe perjetuan çamet qe prej shkeputjesh se Perandorise Osmane e deri ne vitin 1946 kur te gjitha dyert e
gjenocidit te pergjakshem ndaj çameve u mbyllen perfundimisht me ekzilimin e tyre drejt Shqiperise. E
kam perdorur kete thenie te bukur te shkrimtarit Abdelaziz Mustafa sepse situata eshte e njejte. Ashtu
sikur Greqia kerkonte toke te lire per te vendosur ne te kolonet greke te Turqise, duke masakruar dhe
debuar me dhune popullin mysliman çam, ashtu edhe Izraeli sot po masakron popullin mysliman palestinez
per ti krijuar vatra te reja koloneve çifute. Ashtu sikur Greqia pas themelimit te saj ju beri thirrje te
gjitheve grekeve ortodokse, ose me sakte te gjithe ortodokseve qe ishin nen varesine e kishes ortodokse
greke, duke perfshire ketu
 edhe mijera ortodokse shqipfoles qe te zbarkonin nga te gjitha anet e botes per tu vendosur ne shtetin grek,
ashtu edhe çifutet sot i bejne thirrje te gjithe çifuteve anembane botes qe te vendosen ne territorin e
shtetit sionist Izraelit. Pra viktimat jane te njejte, persa i perket fese, menyres se masakrimit dhe
debimit, dhe jane viktima te te njejtes ideologji masakruese ; asaj aleate sionisto-biblike. Ashtu si
qindra mijera çame jane sot pa atdhe te endur neper bote, ashtu jane edhe 20 milione refugjate
palestineze jashte territoreve te Palestines. Dhe mjerisht qe te dy keta popuj duke qene se nuk kane miq qe
ti ndihmojne ushtarakisht, kane vetem nje menyre shprehjeje te dhimbjes dhe kerkesave te tyre, ate te
loteve dhe protestave, duke mos e ditur ne kete menyre se po i kerkojne meshire vrasesve te tyre. Ndersa
palestinezet protestojne perpara Institucioneve Izraelite dhe Nderkombetare, ashtu edhe çamet
protestojne perpara ambasadave greke apo
 atyre Evropjane, Amerikane etj. 
 
 
Ndersa çifutet  qe prej vitit 1897 kur u organizua Konferenca e pare Boterore çifute ne qytetin Bazel te
Zvicres nen drejtimin e babait modern Sionist Theodor Herzl vendosen te ngrinin ne Palestine flamurin e
Teuratit çifut, te krishteret Ortodokse greke dhe sllave apo edhe disa shqiptare, qysh prej vitit 1822
vendosen qe ne Çameri, Kosove, Mal te Zi etj ne ngrinin flamurin biblik . Ishte pikerisht kjo
Konference ne Zvicer  quajtur ne frengjisht (Alliance Universelle Israélite du Monde) e cila solli
nje bashkepunim te ngushte ndermjet te krishtereve dhe çifuteve ne dy projekte madhore qe do te viheshin
e kembe menjehere pas kesaj Konference. E para ishte Shkaterrimi i Kalifatit Islam Osman, dhe rikthimi i
pushtetit biblik Ortodoks ne te gjithe Ballkanin, dhe e dyta ishte ngritja e shtetit çifut Izraelit ne
vitin 1948 me ndihmen e aleteteve Perendimore te krishtere. Te gjitha drejtimet politike, ushtarake,
ekonomike, dhe shoqerore te
 Shtetit Osman u infiltruan nga çifutet ose me sakte « Donmete ». Natyrisht do te lindi pyetja per ata
qe nuk e dine se çfare ishin Donmete ? Per te njohur me mire Donmete ne duhet te kthehemi pas ne  ne
vitin 1626 kur lindi mistiku dhe mesihu çifut Sabbatai Zevi. Ai lindi ne Izmir dhe idhtaret e tij e quanin
me emrin Amir (udheheqes). Ne vitin 1651 ai u shpall mesih por menjehere ate e perzune nga Izmiri per idete e
tij te rrezikshme dhe lidhjet e tij me konspiracionet sekrete çifute. Nje shumice derrmuese hebrejsh qe
nga India, e deri ne Angli e besuan se ky njeri ishte Mesihu i Premtuar qe populli hebre priste. Sabbatai Zvi
insistoi te zere vend ne Stamboll me 1666 por aty autoritet Osmane e burgosen. Me vone ai u “konvertua ne
Islam” per ti shpetuar denimit me vdekje, gje te cilen e bene edhe mijera ndjekes çifute te tij, me
qellimin qe me emra dhe zakone  por me ide te qarta shkaterrimtare çifute te shkaterronin nga
 brenda Perandorine Osmane. Ai filloi qe te krijoje ne te gjithe Perandorine Osmane konspiracione dhe
shoqata sekrete qe me emra myslimane por me ide çifute punonin per shembjen e Kalifatit Islam. Te gjithe
njerezit qe si ai e pranuan islamin per ta marre kalane e Perandorise nga brenda por qe ne te vertete ngelen
çifute ne besim dhe ndjenja u quajten “Donme”. Ai filloi qe te bashkepunoje fshehtas me
Bektashinjte dhe me Sufite duke shpikur festa te reja qe ne te vertete ishin me origjine çifute permes
myslimaneve. Psh nje nder levizjet dhe rrymat me te rrezikshme perçarese qe u krijua prej dhe me ndihmen e
çifuteve donme ishte Bahaizmi i Mirza Ali Muhamedit ne vitit 1844 si sekt shiit por me qellime djallezore
te çifuteve per te perçare Perandorine Osmane ne mijera sekte dhe grupe te kunderta. Nje nder faktet qe
sduhet harruar ishte edhe pjesemarrja e disa perfaqesuesve çifute ne Lidhjen e Prizrenit, ku ata u hoqen
si mbeshtetes te
 Shqiptareve, por ne te vertete ata kishin qellime te tjera te fshehta. Plani B i çifuteve i cili kurre nuk u
shpall publikisht ishte se nese nuk do tja dilnin mbane qe te krijonin shtetin e tyre ne Palestine, ata do ti
ktheheshin Shqiperise. 
Dokumentet sekrete te Sherbimeve Britanike dhe Amerikane gjate Luftes se pare dhe se dyte Boterore
tregojne qarte sesi ishte pergatitur terreni per nje zbarkim masiv te çifuteve ne Shqiperi, nese plani A
i Izraelit te soten nuk do te arrihej dot perballe arabeve ne Lindjen e Mesme. Me qindra çifute siç e
tregojne edhe dokumentat e sotme historike Shqiptare u vendosen ne Shqiperi gjate Luftes se dyte
Boterore, duke gjetur strehe dhe duke pritur qe te kalonin ne Izrael. Por ne dokumentat shqiptare fshihet
nje pjese e se vertetes, se per çifutet dhe Perendimoret Shqiperia ishte Plani B i krijimit te nje
Izraeli. Fakt i pamohueshem historik eshte edhe ai i perqendrimit te donmeve-çifute rreth territorit
te Palestines, gjate 30 viteve te fundit te Perandorise Osmane. Fakt tjeter i pamohueshem eshte se
shoqeri sekrete çifute kane blere me dhjetera kilometra toke ne bregdetin shqiptar nga qeveria
Berisha, por askush nuk e di qartesisht se çfare projekti
 çifut fshihet pas ketyre blerjeve. Gjithsesi eshte e qarte se ka mundesi qe Shqiperia te behet nje Amerike
e dyte per çifutet, dhe nuk do te çuditeshim nese nje dite ata do ti ktheheshin planit B. Per mos tu zgjatur
shume ne kete teme te cilen mendoj ta trajtoj per lexuesit shqiptare nje here tjeter, po vazhdojme me disa
aspekte te tjera historike rreth Palestines se sotme dhe Çamerise. Çifutet e nisen projektin e madhe te
shembjes se Perandorise Osmane ne vitin 1665 kur Sabbatai Zvi filloi te shpalli haptazi neper tubime dhe
sinagoga se toka e Hebrejve do te jete Izraeli, ku do te tubohen te gjithe çifutet, dhe ne kete “Tokat te
Shenjta” qe jane okupuar nga Turqit, do te deshmojne per ardhjen e shkaterrimit te Perandorise Osmane.
Pra struktura e çifuteve-donme(çifuteve te konvertuar) ne Islam sa per sy e faqe, ka filluar qysh heret
me Sabbatai Zevin. Psh nje prej mjekeve te sulltaneve turq, ishte nje nxenes i tij, i cili pasiqe “u be
 musliman” morri emrin Hajatizade Mustafa Fevzi Efendi. Ne te vertete, ky emrin e vertete e ka patur Moses
Ben Raffael Abrabanel. Per ironine me te madhe u martua me motren e Sulltanit, madje me 1670 ishte Vali ne
Erzurum, kurse me perpara me 1666 ishte emertuar si Vali ne Temishvar(Hungari). Qe te jete ironia edhe me e
madhe, nipi i tij, Mehmed Emin Efendi, u emerua shejhulislami i pare ne Turqi, si çifut i konvertuar.
Shejhulislami i dyte, sheh i Nakshibendive dhe Bektashive ishte zgjedhur Musa Gaziu, çifut i
konvertuar qysh prej gjyshit, ne kohen e Sulltanit, Vahiduddin ishte mason i shkalles se 33-te. Ne
sarajin mbreteror ne Edrene, kur Edreneja ishte kryeqytet i mbreterise, ne kohen kur predikonte
Sabattai Zvi gjyshi i “shejhulislamit” ishte perkthyes i Sabattai Zvi, ne oborrin mbreteror, kurse
Mehmed Emin Efendi, morri emrin Mehmed Aziz Efendi kurse gruaja e tij çifute u be Fatma Hanem. Sabateizmi
u perhap shume shpejt, jo vetem ne qendrat
 e medha te Perandorise, por edhe ne Evropen Jugore dhe ate Qendrore. Ne shekullin e 17-18 me loje te rabineve
çifute 500-600 familje çifute “u bene myslimane”, por ata mbeten shpirterisht ne fene e tyre te
meparshme. Kishin dy emra, ne publik ate mysliman , dhe ne shtepi ate çifut. Sabbatai Zevi vdiq i
internuar nga qeveria Osmane ne qytetin shqiptar te Ulqinit ne vitin 1676, por levizja qe ai themeloi
vazhdoi punen e pandalshme sipas metodave te tij. Eshte interesant fakti qe ne rinovimin e disa xhamive te
vjetra ne Mal te Zi jane gjetur ne muret e vjetra brenda xhamise, ylli i Davidit qe eshte shenje e çifuteve.
Kjo tregon qarte qe levizja e fshehte Sabbataiste ishte rrenjosur edhe ne brendesi te xhamive shqiptare
duke punuar per interesat e saj. Nje fakt tjeter interesant eshte mbiemri i nje nder familjeve me te medha
Sabbataiste qe eshte familja Koç, sipas versionit Turk dhe Koçi, ose Koçiu sipas versionit shqiptar.
Siç e dime tashme nga
 kerkimet demografike dhe etimologjike, kjo familje e lashte dhe e madhe çifute i ka shtrire deget e saj
demografike ne disa shtete nder te tjera, Turqia, Greqia, dhe Shqiperia, anetaret e te ciles jane donme te
disa feve ne ndryshme, psh ata te Turqise myslimane, kurse ata te Greqise ortodokse. Por ne thelb, ne
qellime, dhe ne zemra ata ishin dhe mbeten çifute, duke i perdorur emrat e tyre myslimane apo te krishtere
per te sunduar politikat ekonomike dhe kombetare nga brenda ketyre shteteve. 
 
Ne vitin 1683 ne Selanik 300 familje u konvertuan ne Islam, kurse Danezi Karsten Nibeuhr shenon faktin se me
1784 ne Selanik kishte 600 familje çifute-donme, kurse Gersham Scholem, dhe ai vete sabatejist,
thekson se popullsia Sabetajiste e Selanikut ishte rreth 60000 banore. Llozhat e para Masonike i
udheheqnin çifutete nga Evropa. Pra siç e thame Sabetaizmi ishte levizja me e madhe dhe me e fshehte
masone ne Perandorine Osmane. Organiza e fuqishme ITTIHAD VE TERAKI ose siç njihen me sakte ne gjuhen
popullore dhe historike shqiptare Xhonturqit(Turqit e Rinj) , ishte e prire dhe e drejtuar nga çifute,
sabetajista, dhe masone me ne krye Sabbetaistin Enver . Pas tentatives se çifuteve per blerjen e
Palestines si vend historik « I shenjte » i çifuteve, per ta pasur shtetin e tyre, me flori nga
Sulltan Abdulhamidi, dhe refuzimit kategorik te ketij te fundit  ata vendosen qe me ane te Xhonturqve te
rrezonin Kalifatin Osman, dhe te themelonin
 Turqine moderne laike, duke shembur dhe shperbere keshtu Perandorine Osmane dhe duke i lene myslimanet
ballkanike, nder te tjeret edhe çamet nen flamujt e shteteve gjakatare greke dhe sllave. Per rrezimin e
Sulltan Abdulhamidit masonet dhe çifutet pergatiten nje revolucion te suksesshem. Ky ishte
revolucioni Xhonturk. Xhonturqit te ndihmuar nga masonet ne emer te “Pavaresive”, filluan ti
ndajne popujt e tjere nga kjo Perandori dhe ta dobesojne ate. Keshtu edhe shqiptaret fitojne pavaresine
te cilen ua kishin pergatitur masonet, ndersa per çamet, kosovaret, dhe gjithe shqiptaret e tjere qe
mbeten jashte Shqiperise se projektit mason fillon roberia dhe masakra e madhe. Masonet çifute me
origjine shqiptare dhe emra myslimane (donme) ishin Ibrahim Temo i cili ishte mason i shkalles se 33-te
dhe Njazi Resneliu. Udheheqesit shqiptare te cilet luftuan per pavaresi, disa prej tyre ishin te lidhur
drejtperdrejte me keta dy masone,(bile njeri prej ketyre
 udheheqesve shqiptare te cilit spo ja permendim emrin ketu per mos te krijuar skandal, edhe bashkeshorten
e kishte çifute), e disa te tjere ne menyre te pavetedijshme i sherbenin atyre dhe planeve te tyre, ndersa
populli i shkrete shqiptar qe prej nje shekulli e feston kete Pavaresi, e ne anen tjeter te lekures per
çamet, kosovaret, dhe gjithe shqiptaret e tjere fillon perjetimi i roberimit me te madh te te gjitha
koherave ne historine e popullit tone. Por ironia me e madhe nuk eshte se filloi vetem roberimi, por ky
roberim u shoqerua nga  i menjehershem dhe masakra te tmerrshme me baza te pastra fetare, dhe
etnike, viktima te te cilave rrane edhe me mijera te pafajshem nga popullatat myslimane te Çamerise,
Kosoves, Bosnjes etj. Nje gje e tille skishte ndodhur kurre gjate, sundimit Osman, nen te cilin ndoshta
kishte pushtim por kurre masakra dhe spastrim me permasa te tilla gjakatare dhe antinjerezore. 
 
 Ishin pikerisht Xhonturqit ata qe ne emer te Turqise se modernizuar ushtruan edhe ndaj vete shqiptareve
myslimane nje dhune te eger, per te shtypur çdo te drejte per organizimin e kombit shqiptar perballe
rrezikut Ballkanik. Ishin pikerisht Xhonturqit ata qe shtypen kryengritjet çame te Muharrem
Rushitit, apo te Bajram Currit e Isa Boletinit ne Kosove etj.  Duke e pare se nuk po arrinin dot ti fusnin
shqiptaret myslimane nen kthetrat e tyre Xhonturqit apo me sakte donmete çifute qe kishin marre ne dore
tashme freret e te semurit te Bosforit, ata vendosen qe Shqiperine ta linin ne duart e fuqive Evropjane te
cilat e ndane pastaj ate sipas interesave te tyre, dhe kenaqesive te aleateve te tyre greko-sllave. Kete
fakt e verteton nje dokument historik ne te cilin vete Xhonturqit i kerkojne Evropes qe ta marri ne dore
çeshtjen e Shqiperise sepse ajo nuk ju intereson me atyre. Por ne te vertete ata nuk ishin Osmanllinj as
turq por çifute me emra
 myslimane. Aktivistet me te medhenj ishin sidomos Sabetajistet e Selanikut dhe Janines te cilet nxisnin
nacionalizmin e popujve te Ballkanit (maqedonet, serbet, greket, duke i ndihmuar materialisht dhe
politikisht per ta shkaterruar Perandorine Osmane). Duhet theksuar dhe ritheksuar fakti per çamet se
Organizata e fshehte grekperhapese Finiqi Eteria tek e cila benin pjese edhe Marko Boçari etj, u
themelua me ndihmen dhe pjesemarrjen e fshehte te çifuteve te Janines dhe Selanikut. Pra siç e shihni
organizata me e famshme greko-ortodokse u ngrit ne kembe nga çifutet, dhe u be aktive kudo neper Greqi dhe
Çameri me ndihmen e çifuteve dhe Sabetajistave. Finiqi Eteria siç e kam paraqitur edhe ne shume
shkrime te tjera kishte si baze te programit te saj “Lufte te hapur te ortodokseve per fitoren e kryqit
mbi gjysemhenen”, dhe ishin pikerisht projekte te tilla qe i sherbenin çifuteve-sabbateiste per
dobesimin dhe shembjen e Kalifatit Osman. Duke e
 ditur se shumica e shqiptareve myslimane sidomos ne Çameri ishin aleate politiko-strategjiko-fetare
me Osmanet, masonet çifute favorizuan ne Epir hapjen e shkollave grekperhapese siç ishte ajo e
Zosimeas ne Janine dhe e shume organizatave greke qe synonin mesymjen dhe aneksimin e tokave te
populluara nga muslimanet jugshqiptare, siç ishte Finiqi Eteria. Dihet tashme historikisht se çamet
i mbeshteten fuqishem Osmanet kunder grekeve si ne vitet, 1822-1827, 1844, 1878, 1897, dhe 1912-1913, me
mbrojtjen e famshme te Janines nga forcat turko-shqiptare nen udheheqjen e Esat Pashe Janines, ose me
sakte i “Luanit te dyte te Janines”. Me qindra kenge popullore çame i kendojne heriozmave te treguar
ne keto beteja nga çamo-turqit, te cilet ne nje front te bashkuar luftonin kunder armikut te madh grek i
cili ne prapaskena politiko-ushtareke mbeshtetej nga Fuqite e Medha, ato vete te drejtuara nga llozhat
masonike, boterore, ato vete te drejtuara nga
 çifutet Kabaliste. Pra siç e shohim edhe pse ne menyre te drejtperdrejte çamo-turqit ishin ne nje front
te bashkuar kunder nje fronti tjeter te bashkuar qe ishte fronti Sionisto-Ortodoks i çifuteve dhe
grekeve. Eshte interesant fakti historik i servirur nga historiani Olsi Jazexhi te pjesemarrjes se
Batalionit te Shkodres ne mbrojtjen e Palestines ne vitin 1917, nga forcat anglezo-masone. 
 
NJË KOMB QË NUK DIN TË KALUARËN E VET,ËSHTË I DËNUAR TË VUAJË MJERIMET E SË KALUARËS SË TIJ.
 
 
Projekti i madh Sabetajist dhe masonik duke qene se sabetajistet ishin te gjithe masone, ishte krijimi i
nje Turqie laike, pa fe siç ja arriten qellimit me masonin me origjine shqiptare Mustafa Kemal Ataturk,
dhe projekti tjeter i madh ishte themelimi i shteteve sllavo-greke duke nenkuptuar roberimin e shume
trojeve shqiptaro-turke nga sllavo-greket te cilet ishin aleate me Evropen dhe Masonet. Armiku i tyre i
perbashket ishte Islami dhe Osmanllinjte, kurse projekti i tyre i perbashket ishte shkaterrimi i
Perandorise Osmane dhe ngritja kudo ne Ballkan me ndihmen e shteteve Ballkanike qe ata vete po i krijonin
te llozhave sekrete masonike. Nga keto makinacione u krijuan shtete sllavo-greke ne kurriz te popujve
jo-ortodokse, siç ishin shqiptaret, boshnjaket, pomaket, myslimanet greke, etj.  me Malin e Zi,
Greqia, Bullgaria etj jane disa nga frytet qe masoneria sabatejiste i ka projektuar ne Paris, Berlin, dhe
Londer, sidomos me Konferencen e
 famshme te Berlinit te vitit 1878, e cila ishte gjoja per realizimin e te drejtave te popujve “te
roberuar” por qe ne te vertete kishte qellime te erreta si dhenia e Çamerise Greqise,  Serbise
etj duke qene se keto benin pjese ne platformen e madhe siç e theksova edhe me lart qe eshte shembja dhe
shkaterrimi i Perandorise Osmane. Pra siç e shihni edhe nga vete faktet historike, Çameria ju eshte
dhene grekeve nga sabatejistet dhe masonet çifute per te realizuar planin e tyre me te madh qe ishte
shembja e Perandorise Osmane, e cila ju ishte bere atyre, pengese per krijimin e nje shteti te madh
Izraelit, te cilen ata e krijuan vetem pas shembjes se Perandorise Islame. Per tja arritur qellimeve te
tyre ata sakrifikuan çdo gje qe ju nevojitej, nder te tjera edhe dhenien Çamerise Greqise, Kosoven,
Serbise etj etj. Pra per ata qe historine e Çamerise e kane mesuar nga gojedhenat, dhe faktet e trilluara
historike komuniste kthjellohuni se ju
 kane treguar vetem perralla, sepse pas gjenocidit çam fshihen projekte te medha boterore te orkestruara
nga masonet. Fatkeqesisht per ne çamet myslimane, rrame ne rrugen e tyre, dhe u flijuam per krijimin e
shtetit te tyre Izraelit, ashtu siç po sakrifikohen prej 50 vjetesh edhe vellezerit tane Palestineze.
Edhe Palestina pati te njejtin fat si vete Çameria sepse edhe ajo pasi u shkeput me dhune nga Kalifati
Islam, nga masonet ne konferencat e famshme per te cilat folem me larte e morren çifutet, duke filluar aty
spastrimin e madh etnik qe po ndodh edhe sot e kesaj dite. Ashtu siç u masakruan barbarisht çamet ashtu
edhe sot po masakrohen vellezerit tane ne Palestine, dhe tashme eshte bere e qarte per te gjithe ne, se ata
qe ja dhane çamerine grekeve, dhe organizuan masakren e çameve, jane te njejtet njerez qe po kryejne
masakrat ne Palestine. Nese ne Çameri sabatejisto-masonet ja u dhane ate grekeve si dhurate per
bashkepunimin e tyre per
 rrezimin e Perandorise Osmane, dhe i lane çamet nen meshiren e thikave greke, sot ata edhe palestinezet i
kane lene nen meshiren e bombave izraelite, por gjenocidi dhe gjaku eshte i njejte si ne Çameri, gjak i
paster myslimanesh derdhur per realizimin e projekteve masone çifute. 
Ne Konferencen e pare çifute qe siç e treguam edhe ne fillim u mbajt ne Zvicer u shkrua edhe nje Protokoll
çifut i cili u quajt “Protokollet e te urteve te Sionit” ne te cilin shkruhet tekstualisht: 
 
Kur te vije koha, qe Sovrani yne, Zot i Botes, do te kurorezohet, atehere do te jene po keto duar qe do te
qerojne çdo gje qe do ta na behet pengese ne rrugen tone”. (Protokolli pika 3)
 
Kurse ne nje pike tjeter thuhet tekstualisht:
 
 “Kur te ngrejme mbreterine tone, ekzistenca e çdo feje tjeter do te jete e padeshirueshme per ne”.
(Protokolli pika 14) 
 
Ndersa ne Talmudin çifut thuhet: “ Te gjithe popujt jane gomere qe Zoti i krijoi, qe ne tu hypim atyre. E sa
here qe nje gomar (popull) te dale jashte rruge, duhet te zhduket.” 
 
Siç e shihni qarte duke qene se çamet dhe shume shqiptare te tjere kishin dale jashte rruges se projektit
te madh boteror çifut per te na perdorur si gomere ata pra u zhduken, (te pakten nga çameria). Ose me sakte
disa çame u perdoren si gomere kryengrites kunder Osmanllinjve, dhe kur gomeret sju deshen me planeve
masonike çifute, ata ju dhane dhurate kaloresve te famshem greke qe ishin miq me sabbateistet dhe
masonet, dhe duke qene se gomeret e pabindur çame filluan tju nxjerrin probleme grekeve ata filluan ti
therrin, por para se ti therrnin filluan tja u perdhunojne grate e tyre, motrat e tyre, etj, dhe te gjitha
keto nen hijen e flamurit dhe kryqit biblik ortodoks, dhe bekimin boteror te masono-çifuteve me
heshtjen e tyre, qe ne te vertete ishte nje miratim i qarte i gjenocidit qe pesuan çamet. Kjo eshte edhe sot
pra arsyeja qe kerkesat e drejta te popullit jetim çam spo merren aspak ne konsiderate as nga vete shteti
shqiptar dhe le mos te
 flasim fare pertej kufijve shqiptare. Ose me sakte disa prej liderave çame po kerkojne te kthehen ne
Çameri serish nen hijen e flamurit dhe kryqit grek, por harrojne se kaloresit gjakatare, ashtu si edhe
para disa dekadash do ti hedhin atyre lakun ne gryke dhe do ti perdorin serish si gomere. Kjo eshte persa i
perket atyre qe duan te kthehen ne Çameri si nenshtetas greke apo si gomere te dikurshem historike, kurse
per sa i perket atyre qe çeshtjen çame e quajne vetem çeshtje pronash i perngjajne kanibaleve qe gjakun
dhe nderin e motrave dhe femijeve çame te masakruar ne Çameri e shesin per pak perfitim. 
 
 
 
Ja pra siç e shikoni qe prej Sabetai Zevit e deri me sot se kush ishin ata qe u bene shkak qe çamet dhe
kosovaret te perjetojne masakra te tmerrshme ashtu siç po i perjetojne vellezerit tane palestineze
sot, keta ishin çifuto-masonet te cilet ja dhuruan Çamerine Greqise dhe Kosoven Serbise si shperblim
ndaj sherbimeve besnike qe Serbia dhe Greqia ju kishin bere atyre ne projektin e perbashket per shembjen e
Perandorise Osmane. Serbia duke qene se beri nje gabim te madh historik duke u rradhitur ne kampin Rus,
Liga boterore Masone e kryesuar nga vete Presidenti Klinton me pare dhe Bush me vone vendosi qe dhuraten qe
i beri Serbise tja rimarri ate serish por kesaj here me force duke qene se kjo e fundit me te drejte sdonte ta
kthente me ate dhurate te cilen ajo e quante tashme, prone te saj, per tja dhene ate kesaj here dhurate
Bashkimit Evropjan, dhe politikave te tyre. Nese per 100 vjet ne Kosove kane udhehequr politikat dhe
sundimi Serb tash ajo do
 te sundohet nga politikat dhe sundimi Evropjan, qe nder te tjera po e modernizon ate duke i hequr çdo
ndjenje kombetare, apo tradicionale, dhe duke bere qe nese deri dje motrat tona kosovare dhe çame te
visheshin plot nder me fustane te gjate qe i kane hije, sot ato te zhvishen dhe tja lene kofshet e tyre
flladeve degjeneruese perendimore qe kenaqin epshet e ushtareve amerikane apo evropjane ne Kosove.
Zoti i ruajte famijet çame dhe kosovare nga ky poshterim i dyfishte. (I pari eshte ai historik, sepse ata
si skllever po i kalojne  nga nje patron ne tjetrin sipas interesave te tyre politike dhe ekonomike dhe e
dyta ai moral qe kete kalim nga nje patron me i dhunshem te nje patron me i bute po e paguajne me nderin dhe
trupat e vajzave dhe motrave te tyre). Ne te dyja rastet ne jemi skllever, dikur ishim skllever te
greko-sllaveve dhe tani jemi skllever te bijve te shthurrur te Kombeve te Bashkuara. Nese me para vajzat
dhe motrat tona perdhunoheshin
 nga greket dhe serbet me dhune sot ato po perdhunohen butesisht nga Evro-Atlantiket me para dhe sundim
mendor, politik, dhe mediatik. 
 
 
 
Zoti i gjithesise i bashkofte zemrat e pervuajtura myslimane çame dhe kosovare me ato te vellezerve dhe
motrave tona ne Palestine qe po heqin sot ate masaker qe ne çamet dhe kosovaret e hoqem para 60 vjetesh. 
O ti qe e lexon kete shkrim, mos harro qe te besh dua (lutje) per ata qe me gjakun e tyre ujisin token çame dhe palestineze!
 
AMIN!

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.